Harcművészetek: sosem késő elkezdeni

2017.07.07

Mikor elkezdtem a kungfu magánoktatást, még csak álmodni sem mertem róla, hogy végletekig kitartó, az efféle mozgásforma és életmód iránt mély alázatot mutató magántanulóim lesznek, de rögtön az első jelentkező ilyen tulajdonságokkal volt felvértezve. Már ekkor tudtam, hogy jó helyre kerültem az életben... :)

Sándor úgy döntött, hogy a nyugdíjas éveiben végre magával is fog foglalkozni, és beiratkozott a Kungfu Akadémia energetizáló légzőgyakorlatokat oktató tanfolyamára. Miután ezt háromszor egymás után elvégezte, belefogott a kungfu tanulásába és gyakorlásába, kezdetben csoportban, majd mikor edzőként dolgozni kezdtem, jelentkezett hozzám magánedzésre.

Lassan és fokozatosan haladtunk. Sándort a kungfu teljes repertoárja érdekelte: formagyakorlatok, páros technikák, belső erő fejlesztés, testfelület keményítés, küzdelem. A rá szánt idő és energia meghozta gyümölcsét, a leglelkesebb magántanulóm fejlődni kezdett mozgáskoordináció, erőnlét, állóképesség, gyorsaság területén.

34 hónap elteltével, Sándor a mai napon teljesítette a 300. magánedzését. Ez meglehetősen felemelő pillanat mindkettőnk számomra, manapság elég ritka, hogy valaki ennyire komolyan vegye a kemény edzés-munkát. Remélem még sokat fogunk együtt dolgozni. :)

A 300. edzés alkalmából a Kungfu Akadémia elnöke egy teljesen egyedi pólót ajánlott fel Sándor részére, amiből egyből kettőt is kapott, hogy ne kelljen túl gyakran mosnia... :D Citromsárga edző-póló, "sárkányfelhő" mintázattal, és a 300 edzést jelölő aranyszegélyes "fekete csík" rangjelzéssel.

Már 3 éve edzünk együtt :)
Már 3 éve edzünk együtt :)

Remek edzés volt ez a mai, ahogy a többi is. Nemkülönben az azt követő ünnepi ebéd a Trófeában. ;)