Gondolkodásmód

Ezen technikák, tanácsok "csokra" már létező tanítások, tapasztalatok egy bizonyos szempontból való kigyűjtése, amelyek engem vittek előbbre, és visznek jelenleg is az utamon. Az "út" természetesen mindenkinek mást és mást jelent, viszont a fő csapásirány az egy és ugyanaz, tehát könnyen előfordulhat, hogy egy itt leírt "gondolat-foszlány" ébreszt fel éppen valakiben valamit... :)

Mára már teljesen bebizonyosodott, hogy az emberiség szinte a kezdetek óta tudatában volt a "titoknak", vagyis annak, hogy az Élet minőségének  alapvető meghatározója: a tudatosság szintje. Mint minden az Univerzumban, a tudatosságod is rezeg, és ezen rezgés frekvenciája teremti meg a valóságodat, többek között, hogy milyen az egészséged, a munkád, a kapcsolataid, a sikereid, a kudarcaid...

Az emberek elsőre teljesen elképzelhetetlennek tartják, hogy a körülöttük megjelenő valóság nem véletlenek sorozata, hanem az általuk kibocsátott rezgésekhez igazodik. Ha ezt elfogadják, akkor onnantól kezdve nincs értelme mások hibáztatásának, az ítélkezésnek, "az élet büntet engem" és a "szar az élet" hozzáállásnak, ugyanis mindent saját maguk vonzottak be.

Itt látható a Dr. David R. Hawkins-féle "Tudattérkép", amely a tudatosság rezgési frekvenciájának vonatkozásában mutatja be a tudatosság összes létező szintjét. A szürke sávok rombolóan hatnak, a sárga sávok építően hatnak az Életre, vagyis annak céljára, az Öntudatra ébredésre.

Tudattérkép - Tornászd feljebb magad! :)
Tudattérkép - Tornászd feljebb magad! :)

Hogyan működik ez a valóságban? Az a tapasztalatom, hogy az emberek általában "szeretnek" egy szinten portyázni, vagyis nem szeretik a bizonytalanságot, az újdonságot, más szóval félnek a változástól. Ez akkor jelent problémát, ha a szürke sávok valamelyikében tartózkodnak... Ugyanis az adott frekvencia ugyanolyan hullámhosszú eseményeket, tárgyakat, embereket vonz...

Ha az 50-100-as értékekhez tartozó sávokban tartózkodsz, akkor életedre alapvetően a boldogtalanság jellemző, és minden személy, tárgy, esemény, amely megfordul a valóságodban, szintén ilyen frekvencián rezeg. Ilyenkor bármennyire is igyekszel boldog párkapcsolatot, vagy önmegvalósító munkahelyet keresni, erőből nem fog működni. Első lépésként ugyanis magadban kell a tudatosságod frekvenciáját feljebb tornászni, vagyis először egyedül kell boldognak lenned, illetve kreatív, inspiráló gondolatokat alkotnod.

De mi történik akkor, ha sok-sok év után valaki elmozdul egy szintről...? Ez egy fontos dolog, amit mindenkinek mérlegelni kell, aki "útkeresésbe" kezd. Mert ha egy évtizeden át egy adott frekvencián rezgett a tudatossága, akkor az Élete ehhez a frekvenciához igazodva alakult ki. Család, barátok, munkahely, stb. Viszont, ha az út keresésével elmozdul a megszokott szintről... Igen, káoszba fordul az élete. Ez egy kritikus pont, ami sokszor meghátrálásra készteti az útkeresőt... Egyik hétről a másikra megszűnik a vonzás, és az egész korábbi Élete egyszerűen eltűnik, a családdal, a barátokkal, a munkahellyel együtt...

Egy dolgot azonban érdemes elfogadnia mindenkinek: az Élet MINDENÁRON megpróbálja elérni a célját, vagyis az Öntudatra ébredést. A végletekig elmegy, és ha masszív az ellenállásod, akkor képes elvenni tőled mindent és mindenkit, ami vagy aki fontos neked, végül még a szívverésedet is, és átküld egy másik testbe... Vagyis: nincs értelme ellenállni.

"Vagy spiritualisan Önvalóra ébredünk vagy pusztulunk." (Eckhart Tolle)

Mi az, ami ellenáll? Egy negatív energiamező, ami a fejünkben van. Hívják egós elmének is. Fő feladata az azonosulás, mivel ezáltal tud életben maradni. Vagyis igyekszik azonosulni a munkáddal, a BMW-ddel, a párkapcsolatoddal, és tulajdonképpen mindennel, ami megjelenik a valóságodban. Fő ellensége: az Öntudatra ébredés, ugyanis ha ez megtörténik, akkor neki befellegzett...


Előadás a tudatossági szint és az életkörülmények összefüggéseiről:


Akiknek mindezek újdonságként hatottak, talán kicsit közelebb kerültek a megértéshez: hogyan működik a "valóság" és mi az Élet célja? Ezek után pedig jöjjenek a praktikák, tanácsok, amelyek két dologra irányulnak: 1. hogyan kerüljük el azon viselkedési és gondolkodási mintákat, amelyek csökkentik a tudatosság szintjét, 2. hogyan szokjunk hozzá azon viselkedési és gondolkodási mintákhoz, amelyek növelik a tudatosság szintjét.

1. Engedd, hogy az Élet tanítson! - Az Élet egészen pontosan tudja, hogyan ébredj Öntudatra, már jó előre kijelölte neked az "utat". Neked "csak" követned kell, ami azért nem túl egyszerű. Ha úgy érzed, hogy "nehézségeid" vannak, azok valójában tanítások, az Élet nehézségek, akadályok által próbál egy másik irányba terelni, mert eltértél az "Úttól". Nagy tapasztalatom: ha nem érted a tanítást, akkor jön egy újabb nehézség, majd egy újabb és újabb, egészen addig, míg rá nem döbbensz, hogy miért is kaptad ezeket. Fontos: minél később fedezed fel az "utat", annál keményebb lesz a tanítás... Ezért már az első nehézségnél célszerű feltenni magadnak a kérdést: Mi itt a tanítás? Hogyan tanulhatnék ebből? Merre tartsak? A válasz meg fog érkezni. Ebben egészen biztos lehetsz...

2. Ne ragaszkodj! - Mivel semmi sem a tiéd, ezért nem ragaszkodhatsz hozzá. Persze felteheted a kérdést: nemrég vettem meg a Porschét, már a nevemen is van, hogyhogy nem az enyém??!! Jogos a kérdés, de: a Porschét csak kölcsönbe kaptad az Élettől, amit bármikor visszavehet... Ha holnap ellopják, akkor kié lesz a Porsche? Ha parkolás közben átdöccen rajta egy kamion, akkor mi marad belőle? Por se ... Ne ragaszkodj se tárgyhoz, se emberhez, se helyhez, se eseményhez, semmihez és senkihez! Ezt nagyon jól szemlélteti a "tenyérben lévő víz" példája. Ha ragaszkodsz a vízhez, és összezárod tenyered, az kifolyik belőle... Ha nem ragaszkodsz, hanem csak szeretettel figyeled, akkor mindvégig ott marad... Így van ez mindennel, mindenkivel. Érdekes tapasztalat: ha nem ragaszkodsz, az annál inkább megmarad. Így lesz nálad kölcsönben hosszú időn át a Porsche... :)

Ragaszkodás nélkül megtartod...
Ragaszkodás nélkül megtartod...

3. Ne ítélkezz! - Számodra csak egy világ létezik: a Te Világod. Minden ítélkezés egy másik ember világa ellen teljesen hiábavaló. Ráadásul az Élet ezt nem is tudja kezelni, viszont az "ítéletet" végrehajtja... Rajtad. Vagyis ha gondolatban vagy szóban elítélsz valakit, az az ítélet valójában a saját világodat, valóságodat rombolja, azaz csökkenti a tudatosságod szintjét. Figyeld magad! A viselkedésed! Kapd rajta magad, ha ítélkezel, tudatosítsd, hogy megtetted, de többet nem fogod! Egy idő után leszoksz róla, és kipipálhatsz egyet azon dolgok közül, amelyek csökkentik a rezgésed.

4. Ne panaszkodj! - Az emberek alapjában sokat panaszkodnak. A panaszkodás a negatív energiamező egyik kedvenc játéka, rendkívül boldoggá teszed, ha panaszkodsz. Mindemellett erősíted a panasz tárgyát, és ez csökkenti a tudatosságod frekvenciáját, vagyis rontja életminőséged. A trükk, hogy elkerüljük, ugyanaz, mint a 3. pontban: légy tudatában mit mondasz, és azonosítsd a panaszkodó szavaid, majd fokozatosan zárd ki ezeket magadból. Megkönnyebbülést fog hozni. :)

5. Ne legyenek elvárásaid! - Visszautalva az 1. pontra: az Élet ismeri az "utat". Neked ebbe nem kell beleavatkoznod mindenféle elvárásokkal. Az elvárásokkal teli élet: teljes rabság. Az elvárások nélküli élet: teljes szabadság. Ehhez rendkívüli bizalom kell az Élettel szemben. Csak figyelned kell, hogy mit oszt neked! Ha nehézséget kapsz, az is csak azért van, hogy a tudatosságod következő szintjére lépj...

6. A jelenre fókuszálj! - Az Élet birodalma: a jelen pillanat. A negatív energiamező birodalma: a múlt és a jövő. Melyiket akarod szolgálni? Ha a figyelmed a múltban vagy a jövőben tartod, akkor azt legtöbbször félelem, szorongás, keserűség, vágy, sóvárgás kíséri. Ha a figyelmed a jelenre fókuszálod, akkor az Élet áramlik át rajtad.

7. Mozizz! - Itt nem valami hollywoodi produkcióra gondoltam, hanem az Életed mozijára. :) Elég jól bevált trükk: ha hangulatingadozásod van, kicsit magad alatt vagy, vagy éppen szélsőséges érzelmi kitöréseid (pozitív, negatív egyaránt) vannak, akkor életedet nézd úgy, mintha csak moziban látnád. Ha egy filmet nézünk, akkor át tudjuk érezni a szereplők érzelmeit, azonban jóval kisebb intenzitással. Ugyanilyen példa: egy idegen ember mindig objektívabban tudja látni és értékelni a problémádat, mint te. És sokszor bizony másnak köszönheted a megoldást. Ilyen esetekben lásd a valóságodat úgy, mint egy film! Kicsit húzódj hátrébb tőle! Érzelmileg válj le róla! És a megoldás szépen kiformálódik a káoszból...

8. Meditálj! - Minden meditáció célja: az elme lecsendesítése. Nincs múlt, nincs jövő, nincsenek érzelmek, nincsenek gondolatok. Kiváló pillanatok arra, hogy az Élet tegye a dolgát, és növelje tudatosságod szintjét. Én személy szerint a "minimeditációkat" kedvelem. Amikor nem kell használnom az elmém, akkor megpróbálom finoman lecsendesíteni, és csak figyelni. Jó lehetőség adódik utazás közben, vagy munka közben is tarthatsz egy-két perc szünetet, és ilyenkor ne az otthoni teendőkön járjon az agyad, hanem egyszerűen kapcsolj ki! Elsőre nem biztos, hogy sikerülni fog, ezt is tanulni kell. De megéri.

9. Légy átjáróház! - A benned felbukkanó gondolatok - függetlenül attól, hogy pozitívak vagy negatívak - 90 százaléka teljesen haszontalan, pusztán azért jelenik meg, hogy a negatív energiameződet életben tartsa. A gondolatok csökkentésének legjobb módja az "átjáróház-effektus", ami annyiból áll, hogy csak megfigyeled a megjelenő gondolatot, és tovább engeded. Kulcs-fontosságú: ne kapaszkodj bele! Ne köríts hozzá történetet! Mert akkor megmarad. Nem megy ki a "házból", hanem leül egy kávéra és egy sütire. Azonban ha nem ragaszkodsz hozzá, akkor tovább áll. Minél kevesebb gondolatot ragadsz meg, az elme annál kevesebbet fog gyártani.

10. Sportolj! - Na már megint... :D A testedzés kapcsán már írtam róla, hogy a sportolók többnyire kiegyensúlyozottabbak, mint nem sportoló társaik. Vagyis alapjában magasabb a tudatossági rezgésszámuk. Ennek oka, hogy a sportok egy része óriási koncentrált figyelmet igényel, ami drasztikusan lecsökkenti a felesleges gondolatok számát, illetve egy másik része olyan belső harcot okoz, amely nyomás alatt a negatív energiamező nem bír életben maradni, ezért jelentősen a háttérbe szorul. A második csoporttal kapcsolatban tudok tapasztalatot megosztani: minél hosszabb, monotonabb egy sportesemény (pl: ultrafutás), annál biztosabb, hogy az elme átadja a helyét az Életnek...

11. Járd a természetet! - A természetben minden szikla, minden fűszál, minden fa a legmagasabb rezgésszámon rezeg. Minél többet vagy a természetben, annál jobban hat rád ez a frekvencia, és lassan elkezdi feljebb húzni tudatosságod. A természetben használd az érzékszerveid: figyeld a tájat, hallgasd a madarakat, a patak csobogását, szagold a virágok illatát, tapintsd a fákat, a földet, és egyél a természet gyümölcseiből! Csak ezekre fókuszálj, a gondolkodást pedig felejtsd el!

12. Hallgass zenét! - A zenének ugyancsak tudatossági szint növelő hatása van. Ha hosszú órákig búskomor vagy, akkor egy jó zene képes pillanatok alatt kirántani belőle, rövidtávú hatása egészen elképesztő lehet.

13. Mosolyogj! - Ez talán hosszabb komment nélkül is érthető. :) A mosoly a saját és a környezeted frekvenciáját is növeli.

14. Ne félj! Ne fogyassz! - Utolsóként pedig néhány szó a globális tudatossági szint módosító hatásokról. A világhatalmak már a kezdetek óta igyekeztek kitalálni olyan technikákat, amelyekkel a padlón tartják a nép tudatossági szintjét. Ugyanis minél kisebb a nép össz-tudatossági szintje, annál könnyebb befolyásolni őket, mert az elméjük börtönében élnek. Ha azonban az egyes emberek elkezdenek Öntudatra ébredni, akkor ők szabaddá válnak, és a világhatalmaknak ugrott a befolyásolás, ugrott a hatalom, és ugrott a világ is... A negatív energiamezőt két jelenséggel lehet a legkönnyebben és a leghosszabban életben tartani: a félelemmel és az anyagi javakhoz kapcsolódó megszerzési és birtoklási sóvárgással, vagyis a vagyontárgyakkal való azonosulással. Ebből kiindulva hozták létre a két leghatásosabb "népbutító" módszert: a háborút és a pénzhajszolással egybekötött mértéktelen fogyasztást. A háború, a terror, a bűnözés és minden erőszakos cselekmények olyan félelmet képesek az emberekben előidézni, hogy azok teljesen sokkolják a tudatosságukat. És ehhez nem kell háborús övezetben élned! Elég, ha bekapcsolod a híradót, a hírek fele miről szól? Baleset, gyilkosság, terror, halál. És az emberek "élvezik" ezeket hallani, nézni, mert a negatív energiamező "táplálkozik", és nagyon jól érzi magát. A mértéktelen fogyasztás tudatosság módosító hatása természetesen inkább a gazdagabb országokra jellemző. Elárasztják a boltokat a leghaszontalanabb vackokkal, hetente megújítják azokat, és durva reklámokkal tömik a fejedet, hogy azt érezd: akkor leszel király, ha megveszed ezeket. Kutatások kimutatták: a megvásárolt javak 90 százaléka teljesen felesleges. Csak arra a néhány pillanatra kell, amíg a negatív energiameződ azonosul vele, aztán úgyis arra buzdít, hogy egy másikat, egy jobbat, egy drágábbat vásárolj. Egészen biztos, hogy 40 millióért kell autót venned...? Hogy 5 milliós LCD tévére van szükséged...? Biztos, hogy ezektől leszel "király"...? Első körben söpörj ki minden hírcsatornát, minden hírújságot az életedből, és kerüld azon embereket, akik folyton csak a "világ dolgairól" ömlengenek, panaszkodnak! Nem, ez nem fog műveletlenséghez vezetni. Viszont hamarosan eltűnik az életedből a félelem, és "népbutító, sugallatok, reklámok" nélkül már csak olyan dolgokat fogsz vásárolni, amire valóban szükséged van.

Összefoglalóként:

Az Életed csakis kizárólag Rajtad múlik!

Minden egyes döntési helyzetben két választásod van:

1. Rab leszel a negatív energiameződ által kreált börtönben, rendszeresen "eteted fogvatartód", és megpróbálod átvészelni az éveidet apró, múló örömök és hosszú, kínkeserves szakaszok váltakozása mellett.

Vagy:

2. Az Élet szolgálatába állsz, segíted céljának megvalósítását; lecsendesíted, majd lassan felszámolod negatív energiameződet, amely által boldogságod belülről fog elárasztani téged, szabaddá válsz, és teljesen független a külső körülményektől.

Melyiket választod? :)