Blog
 

Már szokásommá vált, hogy olykor másokat kísérek túrán vagy futáson, közben támogatva őt, őket, hogyan haladjunk, frissítsünk, teljesítsünk. Bár én nem vagyok állóképesség-tréner, csak a saját tapasztalataimat tudom megosztani, de eddig bevált. :) A KA Futóklubból alakult "Vérkör-team" viszont már olyan nagy fa volt, amibe kicsit kockázatosnak...

"19:45-kor Wildenbruch visszavonhatatlanul kiadta a parancsot a kitörésre. A történészek szerint pontban 20.00 órakor kb. 45-50.000 katona indult el... Kb. 24.000 német és mintegy 20-25.000 magyar katona indult meg a jelre. Az első méterek után minden addigit felülmúló szovjet tüzérségi pergőtűz fogadta a Bécsi kapu téren a kitörőket. Itt, és a...

A gyerek-kungfu oktatás egy kihívásokkal teli tevékenység, hiszen a társadalmi minták miatt a gyerekek figyelme rendkívül szórttá válik. Mégis van két csatorna, ahonnan komoly mennyiségű energiát kapok vissza a tanításért. Ma mindkettőt tapasztaltam. :)

Sikeresen lezajlott az idei gyerek-kungfu vizsgám. 9 ifjú kungfus léphetett a következő szintre. A gyerekeknek minimum 50 órát kellett eltölteniük edzéssel, és ezt követően tanári ajánlásra mehettek vizsgázni. Az első vizsgán a következő követelményeknek kellett megfelelniük:
- tiszteletadás, udvariasság szabályainak betartása
-...

Idén is a Kungfu Panda látogatott el Mikulás napon a gyerekekhez a Kungfu Akadémiára. A Panda először a gyerekek elméleti tudását tesztelte, majd a gyerekek bemutatóztak, utána ő is mutatott egy formagyakorlatot, végül jól elnáspángolta a gyerekeket karddal... ööö.... de lehet, hogy fordítva történt... :)